× В момента експозицията е в Историческия музей в гр. Правец. Каним всички, които искат да разгледат макетите да заповядат.

България на длан – Макети на закрито


В експозицията “България на длан” на живо можете да разгледате повечето от нашите проекти. Макетите са триизмерни репродукции (миникопия) на най-известните културно-исторически сгради и паметници в България. Всеки от моделите притежава озвучителна система и художествено осветление. Към всеки макет са изработени и минифигурки на хора, създаващи усещане за действие и живот. Компютърна система “режисира” кога и за колко време да “оживява” съответният макет, посредством светлина и звук.


Витрина на културно-историческото наследство

/ Проектът е под патронажа на Президента на Република България /

 

На прилежащ терен, по предварително разработен дизайнерски проект, са подредени триизмерни репродукции /миникопия/ на най-известните културно-исторически сгради и паметници в България.

Макетите са снабдени със „скрити“ озвучителни тонколони и художествено осветление. Към всеки макет са изработени и мини фигурки на хора, създаващи усещане за действие и живот. Компютърна система „режисира“ кога и за колко време да „оживява“ съответният макет посредством светлина и звук. Направете една разходка през времето и разгледайте България само за броени минути.


Послание от авторите на проекта

Уважаеми посетители,

 

Добре дошли на „Земя като една човешка длан…“, на която си дават среща няколко цивилизации.

 

С експозицията „България на длан“ – в звук и светлина, Ви представяме първата част от етапа, посветен на най-култовите сгради и местности от красивата ни Родина.

 

Забавно пътешествие през вековете и събитията – от величествения нос Калиакра до тайнствения Рилски манастир, през историческия връх Шипка до царствения Търновград, Копривщица и София!

 

Като на игра, само за няколко часа, ще прекосим хиляди километри със самочувствието, че да си българин в България отново е на мода! На участниците в тази уникална екскурзия пожелаваме 

на добър час и незабравими преживявания!